Het festivalseizoen is helaas weer een jaar uitgesteld, waardoor we besloten hebben om er zelf een feestje van te maken! En wat heb je nou altijd nodig bij (of na) een feestje? Juist, een cheat meal! Wat dacht je van een portie verse friet afgetopt met de meest heerlijke ingrediënten, zoals pulled jackfruit gemarineerd in kruidenpasta en zoetzure komkommerschijfjes? Perfect tegen de kater én superlekker! #diyfoodfestival
Ingrediënten
Voor 2-3 personen
400 g (oven)frietjes
1 el zonnebloemolie
jackfruit, hoeveelheid naar keuze
Rosita’s kruidenpasta voor pulled jackfruit
100 ml koffiemelk
60 g cheddar
1 bosui
handje verse koriander
2 el crème fraîche
Rosita’s zoetzure kommerschijfjes
Bereidingswijze
1. Bereid de frietjes volgens de instructies op de verpakking.
2. Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder stromend koud water. Trek ze met je handen of met een vork uit elkaar. Verhit de olie in een hapjespan en bak de jackfruitstukjes met de kruidenpasta 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur.
3. Snijd de bosui in ringen en hak de koriander fijn. Snijd de komkommerschijfjes eventueel in halve plakjes.
4. Verwarm de koffiemelk in een steelpan en doe hierin de cheddar. Houd het vuur laag. Wanneer de cheddar gesmolten is, is je kaassaus klaar. De koffiemelk zorgt voor een mooie, dikke saus, dit lukt niet zo goed met gewone melk.
5. Dien de friet op met de pulled jackfruit, kaassaus, bosui, koriander, crème fraîche en komkommerschijfjes.
Receptcredits: Rosita’s
Het bericht Recept: Loaded fries met Pulled Jackfruit verscheen eerst op Plantaardig.org.